Nuffnang Ads
Sunday 21 July 2013
Biskut samperit susu
Biskut samperit susu
oleh: Ida zulkefli
cc:www.facebook.com/bukuresepi
Bahan
125g susu pekat manis
125g butter
230g tepung jagung
4 sudu besar tepung kastard (x pakai pun x pa..saya pakai sebab nak bg nampak kuning)
Cara:
**Pukul sebati susu pekat manis dan butter. Tak perlu pukul sampai kembang atau putih gebu..
**Masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit.
**kemudian masukkan tepung kastard.uli sehingga rata..
**Picitkan atas dulang yang dialas baking paper. Tekankan ceri di atasnya...
**Bakar dalam oven yang dipanaskan terlebih dahulu, 160C untuk 12-15 minit atau hingga bawah/tepi biskut nampak mula keperangan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
link within
Disclaimer...
Assalamualaikum wbt..cik ann suka menulis n cari artikel tentang pregnancy..breastfeeding..n parenting.. Entry2 dlm blog ini just sebagai rujukan..sorry kalau ada post yg tidak dikredit pada tuan tanah..andai ada yang bercanggah harap diperbetulkan..terima kasih..ikhlas dari cik ann~
No comments:
Post a Comment